Мінімізація поверхні теплообміну у процесі виробництва гіпофосфіту натрію - Товажнянський, Леонід Леонідович; Ульєв, Леонід Михайлович; Нечипоренко, Дарина Дмитрівна (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті за допомогою апарату складових кривих аналізується процес виробництва гіпофосфіту натрію. Показано, що інтеграція процесу за допомогою методу мінімізації площі поверхні теплообміну дозволяє отримати систему теплообміну з площею поверхні на 5,5 % менше, ніж при інтеграції за допомогою методу максимізації потужності рекуперації теплової енергії.
Keywords: процес виробництва; апарат складових кривих; інтеграція процесу; потужність рекуперації