Практичні аспекти застосування електрохімічних технологій для отримання композиційних метал-оксидних покриттів - Сахненко, Микола Дмитрович; Каракуркчі, Ганна Володимирівна; Корогодська, Алла Миколаївна; Єрмоленко, Ірина Юріївна; Яр-Мухамедова, Гульміра Шарифівна (European Scientific Platform, 2022)
У роботі представлено результати досліджень зі створення металоксидних композиційних покриттів за допомогою електрохімічних технологій. Доведено можливість гнучкого керування складом покривів на основі металів підгрупи заліза з тугоплавкими металами – вольфрамом, молібденом, ванадієм, цирконієм шляхом змінення режимів і параметрів електролізу. Показано позитивний вплив ад-атомів водню на перебіг катодного процесу за рахунок підвищення виходу цільового продукту – металевої складової композиту. Показана доцільність і запропоновано сфери застосування електролітичних композиційних покривів в екологічній та енергетичній галузях.
Keywords: металоксидні композиційні покриття; електрохімія; технології; гальванохімічні покриття; композитні матеріали; імпульсний електроліз