Методичні вказівки для виконання індивідуального завдання з навчальної дисципліни "Управлінський та податковий облік" - Ткаченко, Марина Олексіївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Управлінський облік генерує необхідну інформацію про основні показники господарсько-фінансової діяльності підприємства для потреб поточного, оперативного і стратегічного управління. Податковий облік відповідає за своєчасність та правильність відображення господарських операцій в податковій звітності підприємства, що є запорукою ефективної діяльності підприємства. Тому вивчення цих видів обліку є вкрай важливим для формування системи знань про фінанси підприємства, і складає необхідний базис для пошуку та прийняття ефективних управлінських рішень. Метою навчальної дисципліни «Управлінський та податковий облік» є формування знань та навичок з методики організації управлінського і податкового обліку у практичній діяльності суб'єктів господарювання.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; фінанси; управлінські рішення; підприємницька діяльність