Інформатизація освіти в світлі новітніх соціально-філософських ідей - Шанідзе, Надія Олександрівна (Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого, 2013)
Розглянуто деякі аспекти становлення інформаційного суспільства та його вплив на новітню філософію освіти. Розглядаються основні підходи до інформатизації суспільства, позитивні та негативні риси цього процесу. Зазначено, що в інформаційному суспільстві освіта відіграє ключову роль, оскільки забезпечує навички надбання та використання інформації та знання, а тому змінюються її функції, зміст. Освіта як чинник соціалізації створює нову соціально-інформаційну особистість.
Keywords: суспільство інформаційне; модернізація; філософія освіти; соціалізація