Методичні рекомендації до практичних занять з теми "Границі. Неперервність функцій" - Чікіна, Наталія Олександрівна; Антонова, Ірина Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
В умовах сучасного виробництва інженер повинен бути підготовленим до співпраці і взаєморозуміння з представниками різних галузей науки і техніки. Це можливо лише за умови якісної фундаментальної підготовки інженерних кадрів, у тому числі з вищої математики. Методичні рекомендації до практичних занять з теми «Границі. Неперервність функцій» курсу вищої математики адресовані студентам і викладачам-початківцям. Вони містить необхідний теоретичний матеріал і достатню кількість розв'язаних задач. Методичні рекомендації видані з метою надання допомоги студентам в організації самостійної роботи в умовах дистанційного навчання. Для цього вони містять усі необхідні компоненти: план заняття, теоретичні довідки, в достатній кількості розібрані приклади завдань з поясненнями, завдання для самостійної роботи з відповідями, список рекомендованої літератури, у тому числі інтернет-видання. Запропонована методика вивчення матеріалу дасть можливість студенту особисто контролювати процес засвоєння матеріалу. Мета методичного видання полягає у тому, щоб допомогти викладачам-початківцям оптимально подати матеріал при підготовці та проведенні практичних занять, а студентам – засвоїти дану тему курсу вищої математики і набути навички самостійної роботи при розв'язуванні певних задач. У роботі рекомендовано матеріал для проведення трьох аудиторних занять з теми «Границі. Неперервність функцій», що відповідає більшості навчальних робочих програм спеціальностей НТУ «ХПІ». Методичні рекомендації до практичних занять з теми «Границі. Неперервність функцій» курсу вищої математики призначені перш за все студентам технічних спеціальностей денної та заочної форми навчання для організації самостійної роботи в умовах дистанційного навчання. Можуть бути корисними викладачам-початківцям.
Keywords: методичні рекомендації; многочлени; вища математика; ірраціональні вирази; "правило старших степенів"; обчислення