Теоретичні засади управління інвестиційною діяльністю машинобудівного підприємства - Гриньов, А. В. (НТУ "ХПІ", 2009)
У статті обґрунтовано теоретичні засади інвестиційного менеджменту, визначено сутність, принципи та зміст процесу управління інвестиційною діяльністю, запропоновано схему організаційно-економічного механізму функціонування інвестиційного менеджменту підприємства та представлено алгоритм розробки й реалізації інвестиційної стратегії.

In the article the theoretical bases of investment management are grounded, the essence, general principles and content of investment activity management process are determined, the scheme of organization and economic mechanism of investment management functioning is offered and the algorithm of investment strategy elaboration and realization is presented.
Keywords: інвестиції; організаційно-економічний механізм; інвестиційний менеджмент; стратегії