Системи технологій та промислова екологія. Частина 1. Металургійний та енергетичний комплекс - Самойленко, Наталія Миколаївна; Аверченко, Валентина Іллівна; Байрачний, Володимир Борисович (Лідер, 2020)
Розглянуто основні технології металургійного та паливно-енергетичного комплексу, які займають важливе місце у промисловості України. Наведено відомості щодо технологічних процесів та обладнання, які є джерелами утворення забруднюючих речовин та їх надходження у довкілля. Охарактеризовано суть негативного впливу технологічних процесів і виробництв на елементи навколишнього середовища та виділено екологічні аспекти процесів. Розглянуо інженерні природоохоронні заходи щодо захисту довкілля від екологічно шкідливих виробництв. Посібник призначений для студентів спеціальності 101 "Екологія" освітньої програми "Інженерна екологія" бакалаврського рівня вищої освіти.
Keywords: виробництво коксу; вітрова енергетика; нафтогазові технології; вугледобування; теплові електричні станції; доменне виробництво