Методичні вказівки "Методика навчання техніки гри у волейбол" - Недбайло, Ірина Анатоліївна; Натарова, Вікторія Вікторівна; Церетелі, Вікторія Олександрівна; Мінак, Олександр Федорович (My University, 2023)
Волейбол є одним із найпопулярніших спортивних видів, як масового, так і спорту вищих досягнень. Волейбол, як вид фізичної активності, має масу переваг, які полягають у простоті його правил, динамічності, видовищності та емоційної напруженості. Волейбол – неконтактний, комбінаційний вид спорту, де кожен гравець має сувору спеціалізацію на майданчику. Найважливішими якостями для гравців у волейбол є стрибучість для можливості високо піднятися над сіткою, реакція, координація, фізична сила для ефективного створення атакуючих ударів.
Keywords: методичні вказівки; засоби; техніка нападу; техніка захисту; тактики; тактична підготовка