Цифровий датчик вимірювання проникності оптичних середовищ - Хорошайло, Юрій Євгенович; Семенов, Сергій Геннадійович; Лимаренко, Вячеслав Володимирович; Єфименко, Сергій Андрійович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2017)
Цифровий датчик вимірювання проникності оптичних середовищ містить три світлофільтри, три світлочутливі елементи та три нормувальні підсилювачі, світловий потік, що попадає на світлочутливі елементи, які з'єднані з входами нормувальних підсилювачів, три АЦП, входи котрих з'єднані з виходами нормувальних підсилювачів, а виходи - з входами регістра стану, що виходом послідовно з'єднаний з входом інтерфейсу, вихід інтерфейсу з'єднаний з ЕОМ. Додатково введені світлочутливий елемент, нормувальний підсилювач, аналого-цифровий перетворювач, а також джерело еталонного освітлення, що складається з світлодіодів білого світіння з температурою світла 5600 K. Світловий потік, що проходить через об'єкт дослідження, попадає на світлочутливий елемент, який з'єднаний з входом нормувального підсилювача, вихід якого з'єднаний з входом АЦП, вихід котрого з'єднаний з входом регістра стану. Світлодіоди, фотодіоди та об'єкт дослідження знаходяться у паралельних одна одній площах.
Keywords: патент; корисна модель; аналого-цифровий перетворювач; світлочутливі елементи; підсилювач; інтерфейс