Применение экспериментальных голографических методов при исследовании элементов гидрообъемных передач - Мартыненко, Александр Викторович (НТУ "ХПИ", 2006)
У статті проведений короткий огляд експериментальних методів дослідження. На його основі вибраний адекватний вирішуваній задачі експериментальний метод голографічної інтерферометрії. Розглянені його основні принципи. Проведений експеримент. Зроблені висновки і намічені подальші напрями досліджень.

The brief review of research experimental methods is conducted in the article. The adequate experimental method of holographic interferometry is chosen on its basis. Main holographic interferometry principles are considered. Experiment is held. Conclusions are done and further directions of researches are set.
Keywords: численные исследования; механические конструкции; транспортное средство; тензометры; голографическая интерферометрия; спекл-интерферометрия