Розробка технології виробництва йогуртів із вмістом бета-каротину біотехнологічного походження - Варанкіна, Олександра Олександрівна; Кричковська, Лідія Василівна (Одеська державна академія харчових технологій, 2010)
На основі досліджень щодо стабілізаціх мікробіологічного бета-каротину в складі кисломолочних продуктів розроблено технологію виробництва йогуртів із вмістом провітаміну А. Розроблено методику органолептичної оцінки йогуртів із бета-каротином за 100-бальною шкалою.

The technology of yogurt containing pro-vitamin A based on studies on the stabilization of microbiological beta-carotene in sour-dairy products is developed. The method of organoleptic evaluation of yogurt with betacarotene on the 100-point scale is developed.
Keywords: мікробіологічний бета-каротин; функціональний продукт; органолептична оцінка; провітамін А