Варанкіна, Олександра ОлександрівнаКричковська, Лідія Василівна2022-10-272022-10-272010Варанкіна О. О. Розробка технології виробництва йогуртів із вмістом бета-каротину біотехнологічного походження / О. О. Варанкіна, Л. В. Кричковська // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. – 2010. – Вип. 38, т. 2. – С. 191-194.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/58727На основі досліджень щодо стабілізаціх мікробіологічного бета-каротину в складі кисломолочних продуктів розроблено технологію виробництва йогуртів із вмістом провітаміну А. Розроблено методику органолептичної оцінки йогуртів із бета-каротином за 100-бальною шкалою.The technology of yogurt containing pro-vitamin A based on studies on the stabilization of microbiological beta-carotene in sour-dairy products is developed. The method of organoleptic evaluation of yogurt with betacarotene on the 100-point scale is developed.ukмікробіологічний бета-каротинфункціональний продукторганолептична оцінкапровітамін АРозробка технології виробництва йогуртів із вмістом бета-каротину біотехнологічного походженняArticle