Визначення запасів стійкості та протифлатерних властивостей гідравлічних слідкуючих рульових приводів систем керування літаків - Зайончковський, Г. Й. (НТУ "ХПІ", 2014)
Проведено порівняльний аналіз стійкості і протифлатерних властивостей гідравлічних слідкуючих рульових приводів різних кінематичних схем, що використовуються в системах керуваня літаків. Обґрунтовано рекомендації щодо використання в системах керування літаків гідравлічних слідкуючих рульових приводів з "оберненою" кінематикою, які мають підвищені запасі стійкості й протифлатерні властивості.

This article depicts the comparative analysis of stability and anti flutter properties of hydraulic servo rudder drives with different kinematics that are used in aircraft control systems. This paper gives justified recommendations about the use in aircraft control systems of hydraulic servo rudder drives with inverted kinematics that have higher stability margin and anti flutter properties.
Keywords: протифлатерні властивості; кінематична схема приводу; hydraulic servo rudder drive; control systemof the aircraft; stability margin; antiflutter properties