Закономірності анодної формоутворюючої обробки сплавів - Ведь, Марина Віталіївна (НТУ "ХПІ", 2006)
Досліджено процеси формоутворюючої анодної обробки сплавів алюмінію та хромонікелевих сталей, спрямовані на підвищення їх питомої поверхні. Визначено вплив складу електролітів і режимів нестаціонарного електролізу на морфологію поверхні та ступінь її розвинення із збереженням механічної міцності матеріалів. На підставі результатів експерименту обгрунтовано принципи керування поверхневою обробкою металів, схильних до пасивації.

Aluminum alloys and stainless steel form forming anodic treatment leading to specific area growth was investigated. Electrolyte composition as well as no stationary electrolysis regimes influence on the morphology and extended surface value under mechanic resistance retention was established. The general lows for passivating metals surface treatment control were justified.
Keywords: багатофункціональні матеріали; аргентум-хлоридний електрод порівняння; обробка матеріалів; електроліт; електроліз; алюміній