Получение электролизом наноструктурированных осадков палладия в двухслойных электрохимических электролизерах - Козин, Л. Ф.; Богданова, А. К.; Захарченко, Н. Ф. (НТУ "ХПИ", 2010)
Виконано катодне відновлення паладію в 2-х фазній системі складу: органічна фаза – водний розчин йонів паладію; визначені кінетичні характеристики відновлення тетрахлоридних комплексів паладію: струм обміну, кутовий коефіцієнт та коефіцієнт переносу заряду. Проаналізовано специфічну адсорбцію тетраетилхлористого амонію разом з негативно зарядженими хлоридними комплексами паладію на поверхні паладієвого електроду.

Cathode reduction of palladium in a two-phase system of the composition: organic phase aqueous solution of palladium ions has been carried out; the kinetic characteristics of the reduction of palladium tetra-chloride complexes: exchange current, angular coefficient and charge-transfer coefficient have been determined. The specific adsorption of tetraethylammonium chloride together with negatively charged palladium chloride complexes on the palladium electrode surface has been analyzed.
Keywords: электрохимическое осаждение; раствор электролита; двухфазная водно-толуольная система; тетрахлоридный комплекс; ток обмена; коэффициент переноса заряда; угловой коэффициент