Методичні вказівки для самостійної роботи здобувачів з дисципліни "Інтелектуальна власність" - Шуба, Ірина Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дисципліна «Інтелектуальна власність» є загальною дисципліною з навчального плану здобувача та викладається на другому (магістерському) рівні у 9 або 10 семестрі (згідно навчального плану). Обсяг дисципліни складає 90-120 годин або 3-4 кредити ЄКТС в залежності від навчального плану конкретної освітньої програми. Згідно навчальних планів НТУ «ХПІ» для опанування дисципліною передбачено лекції та практичні заняття, з підсумковою атестацією у формі заліку. Мета – сформувати у здобувачів знання та вміння в області організації створення та правової охорони об’єктів інтелектуальної власності, довести до здобувачів найбільш загальні поняття про суть інтелектуальної власності в цілому та конкретні відомості і рекомендації з виконання окремих видів патентної діяльності. Компетентності: ЗК 4 – Здатність визначати об’єкти і суб’єкти права інтелектуальної власності, володіти знаннями щодо особливості правової охорони, шляхів комерціалізації та захисту права на об’єкти інтелектуальної власності, давати оцінку характеру порушення прав інтелектуальної власності, володіти основами договірних відносин в сфері інтелектуальної власності. Результати навчання: РН 4 – Вміти визначати об’єкти і суб’єкти права інтелектуальної власності, набути знання щодо особливості правової охорони, шляхів комерціалізації та захисту права на об’єкти інтелектуальної власності, вміти давати оцінку характеру порушення прав інтелектуальної власності, володіти основами договірних відносин в сфері інтелектуальної власності та вміти застосовувати набуті знання у професійній діяльності.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; інтелектуальна власність; об'єкти інтелектуальної власності; суть інтелектуальної власності; патентна діяльність