Assessment of user security based on OSINT methods in information and communication networks - Vashchuk, Kateryna; Astrakhantsev, Andrii (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
The purpose of the article is to assess the security levels of users based on OSINT methods and to develop a web application for automated search and preliminary analysis of user data. The following results were obtained. Three categories of Telegram users (low, medium, and high privacy) were analyzed. A set of OSINT tools –WhatsMyName, Sherlock, Namecheckr, and others – was applied to identify accounts, track digital footprints, and verify metadata. Special attention was given to reverse image search and geolocation techniques for profile photo analysis. The developed application implements modules for username-based search, email verification, and combined analysis, which enhance the efficiency of OSINT investigations. Conclusion. The developed application can be applied in cybersecurity, law enforcement, and corporate security to improve digital safety strategies and user privacy practices. Метою статті є оцінка рівнів безпеки користувачів на основі методів OSINT та розробка веб-додатку для автоматизованого пошуку та попереднього аналізу даних користувачів. Отримані наступні результати. Проаналізовано три категорії користувачів Telegram (низький, середній та високий рівень конфіденційності). Для ідентифікації облікових записів, відстеження цифрових слідів та перевірки метаданих застосовано набір інструментів OSINT – WhatsMyName, Sherlock, Namecheckr та інші. Особлива увага приділена методам зворотного пошуку зображень та геолокації для аналізу фотографій профілю. Розроблений застосунок реалізує модулі для пошуку за іменем користувача, перевірки електронної пошти та комбінованого аналізу, що підвищує ефективність OSINT-розслідувань. Висновки. Розроблений застосунок може бути застосований у кібербезпеці, правоохоронних органах та корпоративній безпеці для покращення стратегій цифрової безпеки та практик конфіденційності користувачів.
Оцінка безпеки користувачів на основі методів OSINT в інформаційно-комунікаційних мережах
Keywords: OSINT; open sources; information security; digital footprint; data analysis; user privacy; cybersecurity; відкриті джерела; інформаційна безпека; цифровий слід; аналіз даних; конфіденційність користувачів; кібербезпека