Аналіз та моделювання факторів небезпеки при використанні мобільного ріжучого інструменту з ротаційною пилою - Батлук, В. А.; Белявська, Б. М.; Бочкало, Є. Д. (НТУ "ХПІ", 2012)
Наводитися фізична сутність явищ, які протікають в кожусі мобільної пили типу «болгарка», визначений характер розподілу швидкостей в ньому, проаналізовані сили, які діють на частинки аерозолю, що дозволяє розкрити фізичну суть процесу руху повітряного потоку в проектованому апараті, визначити вплив, діючих на частинки аерозолю в радіальному напрямі сил на характер їх руху, значно понизити кількість експериментальних досліджень по вивченню впливу параметрів апарату на ефективність його роботи

We present the physical nature of phenomena that occur in a housing of mobile saw of type "grinders", defined the character of the velocity distribution in it, analyze the forces acting on aerosol particles, which can reveal the physical nature of the process air flow in the projected housing, to determine the effect of acting on the particles in the aerosol radial forces on the nature of their movement, greatly reduce the number of experimental studies on the influence of parameters of the casing on the effectiveness of its work
Keywords: розподіл швидкостей; аерозоль; кожух мобільної пили; умови праці; газоочищення; вентилятор