Сорбція у стічних водах іонів Сu²⁺ утворенням комплексних сполук з гуматом калію та вилученням міді - Руднєва, Катерина Євгенівна; Карножицький, Павло Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
В даній роботі розглядається процес зв’язування цільових іонів гумат- Сu²⁺ з подальшим руйнуванням отриманого комплексу шляхом зниження рН середовища.

This paper considers the process of binding of target ions of humate-Сu²⁺, the destruction of the resulting complex by lowering the pH of the medium.
Repeated use of humates as sorbents of heavy metal ions
Keywords: гумінові кислоти; десорбція; сорбція; humic acids; recovery; sorption