Сучасні комп'ютерно-інформаційні технології у розподілених системах управління - Лисаченко, Ігор Григорович; Подустов, Михайло Олексійович; Бабіченко, Анатолій Костянтинович; Дзевочко, Альона Ігорівна (ТОВ "Друкарня Мадрид", 2021)
В навчально-методичному посібнику розглянуті питання використання сучасних комп'ютерно-інформаційних технологій у складі розподілених систем управління. Наведені основні теоретичні відомості та запропоновані практичні завдання щодо створення макетів РСУ, які використовують сучасні протоколи та інтерфейси, а також апаратно-програмні засоби для побудови гетерогенних комп'ютерних мереж із клієнт-серверною архітектурою. Призначено для студентів спеціальності 151 "Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології", які навчаються за денною та заочною (дистанційною) формою навчання.
Keywords: навчальний посібник; гетерогенні РСУ; клієнт-серверна архітектура; протокол MQTT; хмарні технології; дистанційний моніторинг