Модернізація системи спеціальної фізичної підготовки курсантів вищих військових навчальних закладів засобами кросфіт - Устіловський, Р. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Розглянуто проблему вдосконалення системи спеціальної фізичної підготовки курсантів вищих військових навчальних закладів шляхом впровадження засобів кросфіту. Проаналізовано основні фізичні якості, які є важливими для військовослужбовців та оцінено ефективність кросфіт-тренувань у розвитку сили, витривалості, координації, швидкості реакції та адаптації до стресових умов. Представлено методичні підходи до інтеграції кросфіту в навчально-тренувальний процес курсантів. Результати дослідження підтверджують доцільність використання цього виду тренувань для підвищення рівня бойової готовності та фізичної витривалості майбутніх офіцерів.
Keywords: спеціальна фізична підготовка; модернізація; курсанти; кросфіт; функціональне тренування; швидкість реакції; бойова готовність; військовослужбовці; фізична витривалість; адаптація