Особливості газодинамічного впливу на структуроутворення литої інструментальної штампової сталі - Куцова, В. З.; Селівьорстов, В. Ю.; Носко, О. А.; Хричиков, В. Є.; Доценко, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
Представлені результати досліджень структури металу виливка циліндричної форми із сталі Х18Ф1Л, що твердне в кокілі з використанням різних режимів газодинамічного впливу. Встановлений позитивний вплив вказаної активної дії на якість литого металу.

The results of researches of structure of metal of cast of cylindricity are represented from steel of Х18Ф1Л, solidifiable in kokyl’ with the use of the different modes of gaz-dynamyc influence. Positive influence of the indicated active influence is set on quality of the poured metal.
Keywords: литі метали; ливарне виробництво; кристалізація металу; хімічний аналіз; легуючи елементи; ліквація; рентгеноструктурний аналіз; щільність сталі