Сучасні тенденції розвитку світового ринку медичних послуг - Решетняк, Олена Володимирівна; Баламут, Дарина Павлівна (НТУ "ХПІ", 2016)
Розглянуто та проаналізовано основні тенденції розвитку світового ринку медичних послуг, проведено дослідження статистичних даних щодо забезпечення населення лікарями, також проаналізовано динаміку чисельності населення віком старше 60 років, тощо. Виокремлено найважливіші тренди, що мають найбільший вплив на сучасний розвиток ринку медичних послуг. Наведено рекомендації, щодо дій та можливих напрямків реформ, що можуть бути впроваджені у відповідності до подальшого розвитку світового ринку медичних послуг,

The main trends of the world market of medical services were considered and analyzed, the research statistics of providing the population with doctors were also analyzed, like a dynamics of the population aged over 60, and so on. The major trends that have the greatest influence on the modern development of the market of medical services were also determined. The recommendations regarding the actions and possible directions of reforms that can be implemented in accordance with the further development of the global market of medical services were given.
The modern trends in the global market of medical services
Keywords: тренд; інноваційні зміни; світовий ринок; trend growth; innovation changes; world market