Розробка агентної інформаційно-пошукової системи - Касілов, Олег Вікторович; Крамська, К. І. (My University, 2019)
Існуючі інформаційно-пошукові системи (ІПС) широкого використання не можуть в повній мірі задовольнити користувача-професіонала, тому що вони надають довідкову та енциклопедичну інформацію по предмету, що не задовольняє критеріям новизни і пертінентності. Збір і структуризація традиційним діалоговим способом стала неможливою у зв'язку зі збільшенням кількості інформаційних джерел і швидкості їх публікації. Велика частина завдань якісного пошуку інформації та проблеми інформаційно-аналітичного забезпечення наукової і технологічної діяльності можуть бути вирішені при використанні агентних технологій.
Keywords: інформаційно-пошукові системи; інформаційно-аналітичні системи; повнота; точність; архітектура агентної системи