Температура на поверхні різального клина при квадратичному розподілі теплової густини - Кравченко, Ю. Г.; Пацера, С. Т.; Крюкова, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2017)
Наведено розрахунок температурного поля на напівплощині клина з боковою адіабатичною стороною і квадратичним розподілом густини смугового безперервного джерела теплоти, отримана формула середнього значення температури.

The calculation of the temperature field on the half-plane of the wedge with the lateral adiabatic side and the quadratic distribution of the density of the strip continuous heat source is carried out, the formula for the average temperature is obtained.
Keywords: густина джерела теплоти; інтегральний перехід; критерій Фур’є; температурне поле; смугові безперервні джерела; СБД; heat source density; integral transition; Fourier criterion