Метод упаковки полей высот - Зуев, Андрей Александрович (НТУ "ХПИ", 2007)
У статті розглянутий метод зменшення об'єму пам'яті яку займає поле висот яке представляє ландшафт. Запропонована методика дозволяє стискати поля висот з втратами, зменшуючи об'єм потрібної для зберігання поля пам'яті в 4 рази, що дозволяє або підвищити дискретизацію по горизонталі в 2 рази, або збільшити розмір модельованого простору в 2 рази при тому ж об'ємі займаної пам'яті, що і у незжатого поля.

In this article is described the method of diminishing of memory is occupied the height field presenting a landscape. The offered method allows to compress the height fields with losses, diminishing the memory requirements for field storage in 4 times, that allows either to promote accuracy on a horizontal axis in 2 times or multiply size of the designed space in 2 times with the memory requirements, what has the uncompressed field.
Keywords: моделирование ландшафта; визуализация ландшафта; транспортные средства; триангулированные сетки; дискретизация; поля памяти