Інтернаціоналізація як один із стратегічних пріоритетів у ВНЗ - Козенко, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розглянуто поняття інтернаціоналізації вищої освіти та її основні стратегії. Також зазначені цілі, які переслідує інтернаціоналізація у ВНЗ та групи вигод, в рамках яких провідні країни-експортери освітніх послуг здійснюють свою діяльність. Зроблені висновки щодо необхідності інтернаціоналізації вищої освіти для сучасних студентів.

The article reviews the concept of higher education internationalization and its basic strategies. Also, it is stressed on goals which the internationalization of high schools is aimed and it is underlined the group of benefits in which leading education-exporting countries operate. The conclusions are about necessity of higher education internationalization for current students.
Keywords: освіта вища; послуги освітні; корпорація міжнародна; комунікація міжкультурна; студенти; мобільність