Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Індустрія міжнародного туризму" - Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Побережна, Наталія Миколаївна; Мартинова, Вікторія Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Сучасна індустрія міжнародного туризму є однією з найбільш динамічних і прибуткових сфер світової економіки. Вона охоплює широкий спектр діяльності, пов'язаної з організацією подорожей, наданням туристичних послуг, формуванням туристичного продукту та забезпеченням високого рівня обслуговування туристів на міжнародному рівні. Метою практичних занять з дисципліни «Індустрія міжнародного туризму» є формування у студентів системного уявлення про структуру, особливості функціонування та тенденції розвитку світового туристичного ринку. Практичні завдання спрямовані на закріплення теоретичних знань, розвиток аналітичних навичок, уміння працювати з туристичними даними, міжнародною нормативно-правовою базою, а також застосовувати здобуті знання у професійній діяльності. Методичні вказівки містять завдання для опрацювання, питання для самоконтролю, приклади ситуаційних вправ і теми для дискусій, що сприятимуть поглибленню знань і підготовці студентів до роботи в міжнародному туристичному середовищі.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; туризм; рекреація; міжнародний туризм; індустрія туризму