Особливості використання залежності часу на спостереження прийнятого сигналу від його рівня потужності - Коломійцев, Олексій Володимирович; Комаров, Володимир Олександрович; Катунін, Альберт Миколайович; Матвєєв, Леонід Іванович; Жуков, Ігор Олександрович; Іваненко, Віталій Олександрович; Фелді, Сергій Федорович; Пятова, Юлія Олексіївна; Рязанцев, Сергій Сергійович; Землянський, Дмитро Олександрович (La Fedeltà, 2025)
В роботі розкрито особливості використання залежності часу на спостереження прийнятого сигналу від його рівня потужності. Розглянуто сигнали на вході приймального пристрою. Представлено за загальною схемою завдання приймання сигналів на фізичному рівні. Відмічено, що важливими елементами такої схеми є завади та внутрішні шуми. Акцентовано увагу на те, що завдання щодо оцінювання параметрів сигналів, яке вирішується у багатьох приймальних системах, полягає у вимірюванні деяких інформаційних параметрів сигналів. Розглянуто випадок, коли задана якість виявлення параметру прийнятого сигналу, яка визначається ймовірністю.
Keywords: потужність; сигнали; фізичні процеси; коефіцієнт спрямованої дії; імпульси