Оптимизация тактовой частоты измерителя фаз газораспределения ДВС по минимуму среднеквадратической ошибки - Борисенко, Анатолий Николаевич; Лавриненко, Ольга Валериевна; Литвиненко, Светлана Анатольевна; Богаевский, Александр Борисович (НТУ "ХПИ", 2016)
Розглянуті питання вибору оптимальної тактової частоти для забезпечення заданої точності вимірювання. При ційчастоті досягається мінімальна середньоквадратична похибка цифрового інтегруючого фазометра, що призначений для визначення фаз газорозподілу двотактних та чотиритактних двигунів внутрішнього згорання в режимі, що встановився та в перехідному режимі їх роботи. В першому випадку тактова частота постійна та обирається в залежності від об’єму пам’яті лічильника або регістратора та швидкісного режиму роботи двигуна. В другому випадку тактова частота також залежить від згаданого об’єму, але пропорційна частоті обертання колінчастого валу двигуна.

Questions of a choice of the clock frequency, optimum on accuracy of measurement, are considered. With this frequency the minimum mean square error of the digital integrating is reached the phasemeter intended for determination of phases of gas distribution of two-cycle and four-cycle engines internal combustion in the steady conditions and transitional modes of their work. In the first case clock frequency is constant and gets out depending on counter memory size or register and high-speed power setting. In the second case clock frequency also depends from the mentioned volume, but it is proportional to the frequency of rotation of a cranked shaft of the engine.
Optimization of clock rate of measuring device of phases of distribution of gas engine internal combustion on a minimum of mean square error
Keywords: нижняя мертвая точка; источник сигнала; управляемый генератор; схема совпадения; дешифратор; блок индикации; двигатель внутреннего сгорания