Анализ установок для дегидратации гипса и сравнение их по продолжительности тепловой обработки - Винниченко, В. И.; Котляренко, В. В.; Бабинцев, А. В. (НТУ "ХПИ", 2007)
В статті приведений короткий аналіз сучасного теплового обладнання, яке працює у виробництві гіпсових в’яжучих матеріалів. Наводиться порівняння обладнання за тривалістю термічної обробки гіпсової сировини. Вказана перспективність установок для випалу гіпсу у зваженому стані як теплового обладнання, в якому на дегідратацію гіпсу витрачається найменше часу.

Article contains the short analysis of the modern thermal equipment which makes plaster knitting materials. The equipment is compared on time thermal processing of gypsum raw material. It is underlined, that installations for dehydration of gypsum in a suspended state are perspective. As in such installations on dehydration of gypsum it is spent least time.
Keywords: строительные материалы; гипсовые вяжущие материалы; тепловая обработка; гипсовое сырье; топливные затраты