Теоретико-аналітичні аспекти оцінки енергетичної складової економічної безпеки національного господарства - Мерхо, Олександр; Салашенко, Тетяна (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті представлено методичний підхід до оцінки сучасного рівня енергетичної безпеки України за її детермінантами: газовою, нафтовою, вугільною та нафто продуктовою, що дає можливість визначити її сильні та слабкі сторони, можливості та загрози, а також визначити перспективні напрями зміцнення поточного рівня.

In the article methodical approach of energy security assessment for national economy is determined, which is based on gas, oil, coal, and oil product determinants. Using SWOT analysis was defi ned strengths and weaknesses, opportunities and threats of current energy security level for Ukraine economy. The authors proposed perspective directions of improving energy security in Ukraine
Specific features of energy security assessment as a component of economic security for national economy
Keywords: енергетична безпека; національне господарство; нафтопродуктова складова; нафтова складова