Складові обліково-аналітичного забезпечення діагностики діяльності бізнес-структур при реалізації стратегічних компетенцій - Колєсніченко, Анастасія Сергіївна (НДЦ індустріальних проблем розвитку НАН України, 2017)
Мета даної статті полягає в розкритті сутності стратегічних компетенцій, висвітленні їх ролі, виявленні особливостей формування та втілення у реальному конкурентному середовищі на основі декомпозиції цієї економічної категорії. Доведено, що кожна з компонент стратегії бізнес-структур дозволяє реалізувати стратегічні компетенції на підґрунті використання структурно-організаційного, інституціонального й діагностичного інструментарію. В результаті проведеного аналізу досліджено функціональне призначення діагностичного апарату в процесі реалізації стратегічних компетенцій та обґрунтовано роль МСФЗ та МСА в системі обліково-аналітичного забезпечення діагностики господарювання бізнес-структур. Опираючись на отримані результати, можна стверджувати, що у подальшому доцільним буде більш глибоке вивчення теоретичних і прикладних аспектів формування складових обліково-аналітичного забезпечення побудови стратегій бізнес-структур для формування максимально адаптованих управлінських систем через використання ефективних облікових, організаційних та контрольних механізмів.

The article is aimed at disclosing the essence of strategic competencies, highlighting their role, identifying the features of formation and embodiment in a real competitive environment, based on decomposition of this economic category. It has been proved that each component of the strategy of business structures allows to implement strategic competencies on the basis of the use of structural-organizational, institutional and diagnostic instrumentarium. The functional purpose of the diagnostic apparatus in the process of implementation of strategic competencies was researched, the role of IFRS and ISA in the system of accounting-analytical provision of diagnostics of economic management of business structures was substantiated. Based on the obtained results, it can be argued that in the future it will be expedient to carry out a deeper study of theoretical and applied aspects of forming the components of accounting-analytical provision of building the strategies of business structures for the formation of the maximum adapted management systems through the use of efficienct accounting, organizational and control mechanisms.
The Components of Accounting-Analytical Provision of the Business Structures Diagnostics in Implementation of Strategic Competencies
Keywords: обліково-аналітичне забезпечення; діагностика; бізнес-структура; МСФЗ; МСА; accounting-analytical provision; diagnostics; business structure; IFRS; ISA