Методичні вказівки до самостійної роботи студента, написання реферату з навчальної дисципліни "Теорія організацій" - Лінькова, Олена Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Менеджмент відіграє ключову роль в ефективній діяльності будь-якої організації бізнесу. Зростаюча конкуренція та економічна нестабільність створюють умови, в яких організація повинна постійно аналізувати свій стан і оцінювати перспективи своєї діяльності. У зв’язку з цим важливу роль відіграє підготовка спеціалістів економічного профілю з навичками пошуку інформації та критичного мислення при виборі напрямків вирішення прикладної проблеми організації бізнесу. Методичні вказівки написання реферату з дисципліни «Теорія організацій» розроблено на допомогу у вивченні дисципліни та організації роботи студента на семінарських заняттях. Викладений матеріал орієнтує студентів на вивчення першоджерел та літератури, яка містить приклади практичного застосування досягнень науки менеджменту в діяльності вітчизняних компаній та компаній, які працюють в державах з ринковою економікою. В методичних вказівках наведена структура проведення практичного заняття та завдання для обговорення. Мета викладання дисципліни Теорія організацій: формування у студентів сучасного економічного мислення та системи спеціальних знань у галузі менеджменту та теорії організацій, відповідних компетенцій на основі засвоєння основних теоретичних положень та опанування необхідних практичних навичок, що дозволяють ефективно здійснювати управлінську діяльність на підприємстві. Завдання викладання дисципліни: теоретична та практична підготовка студентів з питань: аналізу внутрішнього і зовнішнього середовища організацій, еволюції менеджменту, організаційних структур управління, мотивації персоналу, планування в менеджменті.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; реферат; теорія організацій; бізнес; конкуренція