Кінетика електродних процесів в амперометричних сенсорах кисню - Букет, О. І.; Ващенко, О. М.; Чвірук, В. П. (НТУ "ХПІ", 2008)
Дослідження кінетики катодних процесів на робочому електроді розробленого сенсора кисню дозволило конкретизувати вимоги до допоміжного електрода. Виявлено омічний контроль анодних реакцій на свинцевому допоміжному електроді в лужному розчині. Показано, що анодне окиснення свинцю сповільнюється при введенні стибію у його склад.

Investigation of kinetics of cathodic processes on working electrode of the developed oxygen sensor of has allowed to concretize demands to auxiliary electrode. The ohmic control of anodic reactions over lead auxiliary electrode in alkaline solution is revealed. The inhibition of anodic oxidation of lead is established at introduction of antimony in its composition.
Keywords: поляризація; свинець; електроліт лужний; електроліт кислий