Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Економічна статистика" - Стригуль, Лариса Станіславівна; Мартинова, Вікторія Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
В опануванні статистичними методами аналізу соціально-економічних явищ та процесів важливу роль відіграє розв’язування задач. Це вимагає від студентів певних теоретичних знань і вмінь застосувати їх на практиці для обробки та аналізу конкретних даних. Розв’язання задач є найбільш ефективним методом систематичного контролю знань студентів. До змісту кожної теми курсу включено методичний матеріал, детальний розгляд типових задач та завдань, практичні завдання та задачі для самоконтролю знань. Типові задачі і завдання призначені для розгляду принципових основ найскладніших прийомів статистичної обробки інформації, розрахунків статистичних показників та порядку підготовки аналітичних висновків. Дисципліна є невід’ємною складовою частиною навчального процесу підготовки бакалаврів в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» зі спеціальностей: 241 «Готельно-ресторанна справа»; 242 «Туризм і рекреація».
Keywords: сфера гостинності; методичні вказівки; практичні роботи; економічна статистика; готельно-ресторанний бізнес