Стригуль, Лариса СтаніславівнаМартинова, Вікторія Вікторівна2024-10-022024-08Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Економічна статистика" [Електронний ресурс] : для студентів першого (бакалаврського) рівня освіти, денної та заочної форм навчання зі спец.: 241 "Готельно-ресторанна справа"; 242 "Туризм і рекреація" / уклад.: Л. С. Стригуль, В. В. Мартинова ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків : НТУ "ХПІ", 2024. – 126 с.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/81936В опануванні статистичними методами аналізу соціально-економічних явищ та процесів важливу роль відіграє розв’язування задач. Це вимагає від студентів певних теоретичних знань і вмінь застосувати їх на практиці для обробки та аналізу конкретних даних. Розв’язання задач є найбільш ефективним методом систематичного контролю знань студентів. До змісту кожної теми курсу включено методичний матеріал, детальний розгляд типових задач та завдань, практичні завдання та задачі для самоконтролю знань. Типові задачі і завдання призначені для розгляду принципових основ найскладніших прийомів статистичної обробки інформації, розрахунків статистичних показників та порядку підготовки аналітичних висновків. Дисципліна є невід’ємною складовою частиною навчального процесу підготовки бакалаврів в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» зі спеціальностей: 241 «Готельно-ресторанна справа»; 242 «Туризм і рекреація».ukсфера гостинностіметодичні вказівкипрактичні роботиекономічна статистикаготельно-ресторанний бізнесМетодичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Економічна статистика"Learning Objecthttps://orcid.org/0000-0003-2343-4234