Естетичні цінності у людиноцентристській філософії І. А. Зязюна - Лавріненко, Олександр Андрійович (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті розглядається наукове обґрунтування категорії "Цінності" у творчому доробку видатного українського вченого ХХ-ХХІ століття – І. А. Зязюна. На основі публікацій із особистого архіву філософа, спогадів та статей розкрита сутність провідних людських цінностей – Краси, Добра, естетичної гармонії поступу індивідума в суспільстві.

The article considers the scientific basis of the category of "Values" in the creative heritage of outstanding Ukrainian scientist of the XX–XXI centuries I. A. Zyazyun. On the basis of publications from the personal archive of the philosopher, memoirs and articles reveals the essence of leading human values – Beauty, Goodness, harmony of aesthetic progress of the individual in society.
Keywords: естетична гармонія; добро; краса; поступ; aesthetic harmony; goodness; beauty; progress