Методичні вказівки до лабораторних робіт та самостійної роботи студентів з курсу "Машини та апарати хімічних, харчових та переробних виробництв". Частина 2. Дослідження теплообмінних апаратів - Манойло, Євгенія Володимирівна; Пономарьова, Наталія Георгіївна; Моїсєєв, Віктор Федорович; Пітак, Інна Вячеславівна; Васильєв, Михайло Ілліч (Видавничий центр НТУ "ХПІ", 2018)
Навчальна дисципліна "Машини та апарати хімічних, харчових та переробних виробництв" належить до спеціальних дисциплін і вивчається студентами денної й заочної форм навчання спеціальності 133 "Галузеве машинобудування". Вивчаючи курс, студенти послідовно опановують інженерні основи методів та показників оцінки ефективного використання машин та апаратів, факторів, що впливають на продуктивність машин та апаратів, методів їх визначення, режимів роботи та галузей раціонального застосування машин, методи експлуатаційних, технологічних та конструктивних розрахунків основних апаратно-процесних одиниць хімічних, харчових та переробних установок і агрегатів.
Keywords: методичні вказівки; теплопередача; дослідження оребреної поверхні; коефіцієнт корисної дії; кожухотрубчатий теплообмінний апарат; машинобудування; пластинчатий теплообмінний апарат