Історія Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" - Гутник, Марина Валеріївна; Журило, Дмитро Юрійович; Тверитникова, Олена Євгенівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Місце та роль курсу «Історія НТУ «ХПІ» у навчальному процесі. Мета вивчення дисципліни, її головні завдання. Проблемно-хронологічний підхід у вивчені історії університету. Основи наукового пошуку історичних джерел. Тематична структура курсу. Історія вищої технічної школи, як складова історії науки і техніки в Україні. Історіографічний огляд. Джерела з історії НТУ «ХПІ». Музей університету. Передумови та започаткування перших університетів в Європі. Формування системи освіти в італійських містах, Франції та Британії.
Keywords: конспект лекцій; навчальний процес; вищі технічні школи; Харківський технологічний інститут; науково-педагогічна діяльність; НТУ "ХПІ"; металурги; машинобудівники; електротехніка