Актуалізація документів з історії німецького окупаційного режиму в Україні на сучасному етапі розвитку української історіографії - Жигло, В. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті аналізується діяльність українських істориків та архівістів з актуалізації комплексу архівних документів з історії німецького окупаційного режиму в Україні. До середини 1980-х рр. абсолютна більшість цих документів знаходилася в обмеженому доступі, їх истематичне вивчення розпочалося відносно недавно.

The article analyzes the work of Ukrainian historians and archivists to update the complex of archival documents on the history of the German occupation regime in Ukraine. Until the mid-1980s, the majority of these documents are in limited access, their systematic study is relatively recent.
Keywords: друга світова війна; НАФ України; ЦДАВО України; обласні державні архіви; актуалізація; репрезентативність; regional state archives; updating; representativeness