Профілактика професійних захворювань газозварників - Пшонка, А. В.; Васьковець, Людмила Антонівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Розглянуто професійні захворювання газозварників. Проаналізовано шкідливі та небезпечні фактори, які можуть негативно вливати на їх здоров’я і працездатність при проведенні зварювальних робіт різних типів. Наведено профілактичні заходи щодо зниження ризику захворювань.

Occupational diseases of gas welders are considered. Harmful and dangerous factors that can negatively affect their health and performance during welding of various types have been analyzed. Preventive measures to reduce the risk of diseases are given.
Prevention of occupational diseases of gas boilers
Keywords: газозварник; захворювання; здоров'я; профілактика; gas boiler; disease; health; prevention