Взаимосвязь затрат топлива и выбросов газообразных загрязняющих веществ в атмосферу в химических технологиях - Винниченко, Варвара Ивановна; Иващенко, Т. Г. (НТУ "ХПИ", 2008)
В статті пропонується методика прогнозування викидів газів, які утворюються в процесі термічної обробки матеріалів в хімічних технологіях. Встановлено взаємозв’язок кількості газоподібних речовин, що потрапляють в атмосферу, з мінералогічним складом вихідної сировини, ентальпією хімічних реакцій утворення мінералів та питомими витратами палива на теплову обробку.

In article the technique of forecasting of emissions of gases which are formed during thermal processing in technology of materials is offered. Conclusions about interrelation of amount of ga seous products with mineralogical structure of initial raw material, enthalpy chemical reactions of formation of minerals an end-product of roasting, the charge of fuel on process and technological efficiency are made.
Keywords: защита окружающей среды; загрязнение атмосферы; углекислый газ; сырьевая смесь; топливо