Entropy-synergistic introduction as comprehensive research basis of complex objects state - Kozulia, Tatyana Vladimirovna; Kozulia, Mariia Mykhailovna (Національний науковий центр "Харківський фізико-технічний інститут", 2020)
The article deals with information support formation problem for comprehensive state assessment de nition of research various nature object as a result of establishing compliance with safety requirements. The factors state stabilization analysis methods system and stationary communication of the "environment { object" is proposed. On information-entropy changes assessment basis by results of cognitive analysis of graphological models of system objects, cause-effect relationships are established for the in uence manifestation between systems within object boundaries, external environment on object as a whole. Synergetics elements use for the essential mechanisms allocation in organizing order for selective instability and the regulation or arbitrary processes consolidation synchronization probabilistic manifestation in the interaction "environment { object" is proposed.

У статті розглядається проблема формування інформаційного забезпечення для всебічного визначення державної оцінки досліджень різних природних об'єктів в результаті встановлення відповідності вимогам безпеки. Фактори стверджують запропоновану систему методів стабілізаційного аналізу та стаціонарного зв'язку "середовища { об'єкта". На основі оцінки інформаційно-ентропійних змін за результатами когнітивного аналізу графологічних моделей системних об'єктів встановлюються причинно-наслідкові зв'язки для прояв між системами всередині об'єкта межі, зовнішнє середовище на об'єкт в цілому. Елементи синергетики використовують для розподілу основних механізмів при організації порядку селективної нестабільності та синхронізації консолідації регулювання або довільних процесів. Запропоновано імовірнісний прояв у взаємодії "середовище { об'єкт".
Запровадження ентропійно-синергійної основи комплексного дослідження стану складних об'єктів