Методи вимірювання ефективних значень параметрів переносу в машинобудівних деталях із гетерогенних матеріалів - Тонконогий, В. М.; Прокопович, І. В.; Духаніна, М. О.; Добровольська, В. В. (НТУ "ХПІ", 2017)
Важливим етапом виготовлення гетерогенних матеріалів із суттєвою різницею властивостей окремих компонентів, на якому закладається якість майбутніх виробів, є заповнення рідкою частиною суміші формообразуючої оснастки. Пряме вимірювання щільності виробів конче необхідне як в системах управління процесом заповнення, так і при технічному контролі. Запропоновано та практично реалізований ємнісний метод вимірювання щільності матеріалів подібного типу.

An important step in the manufacture of heterogeneous materials with a significant difference of properties of the individual components, which includes the quality of future products, is to fill the liquid part of the mix snap which forms form. Direct density measurement products are extremely necessary as in the management systems process for filling and inspection. Proposed and practically implemented by a capacitive method of measuring the density of materials of this type.
Keywords: вимірювання щільності матеріалів; залізобетонні опори; щільність матеріалів; ЛЕП; ГЕС; ємнісний метод вимірювання; heterogeneous materials