Застосування статичних змішувачів для селективної агрегації тонкодисперсного вугілля - Білецький, Володимир Стефанович; Сургова, Н. В. (Донецький національний технічний університет, 2011)
Методом фізичного моделювання за числом Re досліджено процес селективної масляної агрегації тонкодисперсного вугілля із застосуванням статичних змішувачів. Експериментально доведено, що статичні трубопровідні змішувачі різної конструкції суттєво активізують процес селективної агрегації вугілля і забезпечують оптимальні характеристики концентрату і відходів.
Keywords: масляна агрегація; вугільна промисловість; число Рейнольдса; трубопроводи; гідродинамічний опір