Використання озону для окиснення N₂O до NO нітроген діоксидом - Кравченко, І. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
Вивчене хімічне та фотохімічне окиснення нітроген діоксидом нітроген геміооксиду до NO у присутності озону. Показано, що озон безпосередньо з нітроген геміооксидом не реагує. Встановлено, що при підвищених концентраціях окисників при введенні озону в реагуючу суміш, яка містить NO₂ при некогерентному опроміненні спостерігається збільшення ступеня перетворення нітроген геміооксиду до NO. Запропонований механізм окиснення N₂O до NO.

The chemical and photochemical oxidation of nitrogen dioxide of nitrous oxide to NO in the presence of ozone are studied. It is shown that ozone directly from nitrous oxide that did not interact. It is found at elevated concentrations of oxidants with the introduction of ozone in the reactive mixture containing NO₂, with incoherent radiation, an icrease of degree of oxidation nitrous oxide to NO. A mechanism of N₂O to NO oxidation are formulation.
Keywords: нітроген геміооксид; реагуюча суміш; фотохімічне окиснення; некогерентне опромінення; механізм окиснення