Стратегічний управлінський облік - Давидюк, Тетяна Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Викладено основи стратегічного управлінського обліку, визначено його місце в системі менеджменту суб’єктів господарювання, розкрито питання бюджетування та трансфертного ціноутворення, побудови системи збалансованих показників, порядок вимірювання релевантних доходів та витрат для прийняття управлінських рішень, проаналізовано порядок проведення контролю і управління ефективністю діяльності центрів відповідальності. Для студентів спеціальності 071 "Облік і оподаткування" другого (магістерського) рівня вищої освіти усіх форм навчання.
Keywords: текст лекцій; трансфертне ціноутворення; аналіз інвестиційних рішень; лінійне програмування; гнучкий кошторис; умови невизначеності; система збалансованих показників; управлінські рішення