Методичні вказівки до лабораторної роботи "Гоніометричні методи вимірювання. Визначення показника заломлення та дисперсії прозорих матеріалів методом призми" з курсу "Фізика" - Савченко, Алла Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Мета цього видання - детально вивчити найточніший метод визначення дисперсії показника заломлення твердих прозорих матеріалів; навчитися працювати на лабораторній установці, що складається з гониометра Г-5 і набору джерел світла; освоїти юстирування гоніометра для отримання значень з максимально можливою точністю.
Keywords: методичні вказівки; лабораторні роботи; фізика; гоніометричні методи вимірювання; показники заломлення; показники дисперсії; прозорі матеріали; метод призми