Розрахунки вентиляторних градирень - Пересьолков, Олександр Романович; Круглякова, Ольга Володимирівна (Моделіст, 2023)
Вода в промисловості та енергетиці широко використовується для охолодження найрізноманітніших речовин і вузлів установок (наприклад, для конденсації та охолодження газоподібних і рідких продуктів хімічних і нафтохімічних виробництв, для конденсації пари, що відпрацювала після розширення її в парових двигунах, для відведення теплоти від масла в маслоохолоджувачах систем охолодження стисненого повітря та для охолодження іншого обладнання в цілях запобігання його руйнування під впливом високих температур (наприклад, циліндрів компресорів, кладки виробничих печей й т.і.). Існують дві основні схеми виробничого водопостачання: прямоточне (з одноразовим використанням води, наприклад, з річок, та зливом теплої води назад у річку) та оборотне.
Keywords: методичні вказівки; електрична енергія; оборотне водопостачання; градирня; прямоточне водопостачання; зрошувачі; краплеуловлювачі; охолодження