Фрагменти історії виробництва гусеничних тракторів і тягачів на Харківщині - Єпіфанова, Наталія Віталіївна (НТУ "ХПІ", 2009)
У даній статті автором зроблено спробу дослідити історію виготовлення гусеничних тракторів та тягачів на Харківщині починаючи від зародження такого виробництва у Харкові та до сьогодення.

The history of crawler tractors and truck tractors production in Kharkov region from the beginning of this production till now isillustrated.
Keywords: технічні характеристики; гусеничні транспортні засоби; гусеничний рушій; валочно-трелювальні машини; ХПЗ; ХТЗ; конструкторське бюро