Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу "Спецприлади галузі". Засоби контролю газового середовища - Тошинський, Володимир Ілліч; Бабіченко, Анатолій Костянтинович; Пугановський, Олег Валентинович (НТУ "ХПІ", 2008)
Методичні вказівки призначені для отримання практичних навичок при вивченні спеціальних приладів, що використовуються для визначення концентрації газоподібних шкідливих викидів. Лабораторний практикум рекомендується проводити у два етапи. На першому занятті студенти знайомляться з конструкцією приладу, основними функціями та інструкцією по експлуатації. Друге заняття відведено для проведення вимірів і оформлення звіту. До методичних вказівок включено сучасні прилади екологічного моніторингу TESTO-350 і MSI 150. Прилади схожі за принципом дії, бо використовують сучасні сенсори. Призначення приладу TESTO - вимірювання концентрації шкідливих домішок у димових викидах підприємств. Прилади MSI більше орієнтовані на вимірювання концентрації шкідливих домішок у технологічних колодязях та загазованих приміщеннях підприємств. При складанні методичних вказівок збережено, ці риси в призначенні приладів
Keywords: прилади TESTO; вимірювальний комплект; модуль; коефіцієнт надлишку кисню; прилади MSI 150; паливна установка; коефіцієнт надлишку повітря